www.mouse.bg

Всичко за компютърните мишки.

 • Razer Naga Hex Gaming Mouse

   

  В света на геймърските периферни устройства различните производители са се насочили към направата на мишка, която да е еднакво удобна за всички игри и всички геймъри. RAZER гледат въпроса от другата страна – те знаят, че всяка игра е специфична и изисква определени функции.

  RAZER Naga е насочена към играчи на MMO, други модели са подходящи за FPS игри, а брандираните модели като Star Wars се отличават както с брандирането така и с интеграцията.

  Сега RAZER разширява семейството на Naga с модела Hex. Той разполага с ново оформление на бутона за палеца, с механичи превключватели, който е насочен към MOBA и екшън RPG играчите.

  Пакет на Razer Naga Hex 

  Кутията на мишката не се различава много по стил от останалите от семейството. На предната част имаме хубава снимка на мишката, както и някои спецификации.

  Кутията се отваря като книга, така че можем да видим някои допълнителни детайли от вътрешната страна, заедно със самата мишка, покрити с прозрачна пластмаса.

  В комплекта имаме още документация, стикери и сменям гумен бутон за лявата страна на мишката. На гърба има по-голяма снимка на мишката, с описание на основните и компоненти.

  Razer Naga Hex

  Самият дизайн е същия, както на цялата фамилия на Razer Naga – горната повърхност е отново от висококачествена черна лъскава пластмаса със същите зелени вълни, които светят заедно със скрол бутона.

  Размерите на мишката са 116x70x46mm, тежината е около 134 грама.

  В лявата страна на мишката имаме основната характеристика за този модел,а именно 6 бутона. Всеки от тях замества бутоните 1,2,3,4,5,6 на клавиатурата,а в средата е гуменият сменям бутон.

  От дясната страна имаме удобна контурна повърхност, където пръстите си отпочиват. В средата на предната част излиза оплетката на USB кабела, който завършва с позлатен конектор. Около кабела виждаме ясно и извитите ляв и десен бутон, скролера, а зад него два програмируеми бутона, които стандартно работят като “back” и “forward” бутони.

  В долната част на мишката можем да видим нещата, които се случват там – първо забелязваме петте крачета, които ни осигуряват гарантирано гладко плъзгане. В центъра имаме бутон, чрез който може да сменяте функционалността на бутоните от лявата страна – дали да показват числата от 1 до 6 или бутони 1-6. До него се намира лазерният сензор, който на този модел е 3.5G, 5600 dpi с 1000 Hz ultrapoling и време за реакция 1ms.

  Може да забележим,че външният вид е същият, както при другите модели на Naga, както и същите материали на изработка. Приличното тегло означава,че чувствате мишката стабилна, крачетата се усещат добре, дори и при игра на по-твърда подложка. Най-важният аспект са страничните бутони – натискането им е лесно, удобно е за пръста, както и добре премислената им функция. Бутоните са здрави, направени за поне 10 милиона кликвания живот, както и 250 натискания в минута, което трябва да отговори на нуждите на всеки геймър. Ако можехме да променим местоположението на нещо – бихме го направили на двата бутона зад скрола – “back” и “forward” – може би щяхме да ги преместим, защото не са много удобни на мястото, където са в момента. Освен това бутона за палеца може да се направи малко по-голям, защото с тези бутони около него не сме застраховани от погрешно натискане.

  По отношение на софтуера - Synapse 2.0 продължава да впечатлява. Може би няма да харесате онлайн функционалността, но програмата е интуитивна и “отзивчива”, които са основните аспекти, които са важни. Факта, че съчетава множество периферни устройства в един интерфейс трябва да бъде отбелязан като допълнителен бонус.

  Мишката се държи страхотно по време на игра и предполагаме,че няма да имате забележки. Hex се движи добре и предлага точност и бързина, в зависимост от сценария на играта.

 • Що е то "геймърска мишка"?


  Каква е цялата тази истерия около геймърските мишки? Най-сериозните геймъри знаят, защо е толкова важно да се използва добра геймърска мишка вместо стандартна. Вярно е, че добрите геймърски мишки като цяло са по-скъпи, но повечето от нас мислят, че си струва изразходването на допълнителните "няколко" долара. Като цяло, те просто осигуряват повече комфорт, подобрен контрол на игрите, по-добра производителност, и по-голяма прецизност.

  Когато играете игри, вие искате да се отличите. Вие искате напълно да сразите конкурентите. По-голямата част от популярните лазерни геймърски мишки като R.A.T. серията на Cyborg или G700 на Logitech имат много по-висока избирателна способност в сравнение с другите по-стандартни мишки. Това означава, че мишката чете повърхностите на подложката или на бюрото с по-висока честота и това прави мишката по-отзивчива. Те предлагат много по-голяма прецизност, отколкото която и да е оптична мишка. Тези инфрачервени лазерни геймърски мишки обикновено са разработени със сензорни лазерни технологии, проектирани за по-добра чувствителност. Повечето от геймърските мишки на пазара днес имат резолюция над 2000DPI. Например, Logitech G700 има разделителна способност от 2000 DPI, докато Razer DeathAdder има разделителна способност от 3500 DPI а Cyborg R.A.T. 9 предлага невероятните 5600 DPI. Освен че притежават тези страхотни характеристики, почти всички геймърски мишки са регулируеми.


  Производственият процес за това ново поколение геймърски мишки е много по-различен от този за стандартните оптични мишки. Те са разработени специално с оглед състезателния характер на игрите, и много от тях имат уникални характеристики, като специални покрития за сцепление, разполагане на бутоните на места, които осигуряват комфорт и ефективност. Техните размери и тегло са внимателно проектирани, за да могат играчите да ги използват през продължителен период от време. Много от тези продукти, дори идват с тежести, характеристика която една стандартна мишка просто никога няма да има. За разлика от стандартните оптични мишки, геймърските мишки обикновено имат много повече бутони, за да предоставят допълнителен контрол и функции. Например, на R.A.T. 9 (на снимката) има допълнителни бутони и различни контроли, които могат да бъдат програмирани. Logitech G700, е мишка, която е предназначена за MMORPG и разполага с 13 бутона. Това освобождава играча от необходимостта да използва клавиатурата, и му помага да задържи вниманието си върху екрана. Това, което можем със сигурност кажем е, че геймърския потенциал на компютрите ще продължава да ни впечатлява с нови авангардни технологични решения.


 • Logitech MX Air Mouse

   

  Въпреки че MX Air изглежда като обикновена мишка на пръв поглед, тя крие много повече в своите части. С използване на жироскоп, както и акселерометри мишката регистрира почти всяко движение, което правите с нея. Тези, които са използвали Wii Remote  ще знаят как точно работи, но за разлика от контролера за конзолата на Nintendo, на  MX Air не и трябва приемник , разположен близо до екрана.В действителност мишката може да бъде насочена в съвсем различна посока и всички движения ще бъдат регистрирани правилно. Можете дори да наклоните устройството до 180 ° във всяка посока и тя ще продължава да  регистрира хоризонтални движения на ръцете, нагоре и надолу, вертикални, наляво и надясно.

  Ключът за контролиране на MX Air във въздуха е, като го държите като дистанционно управление (виж снимката) и след това накланяте в желаната посока.Това не е единственият метод за контрол, но това е най-точният. Тези от вас с неспокойни ръце,е добре да знаят, че MX Air използва модерни алгоритми за анти-трептене, така че курсора на мишката няма да се движи, освен в случаите,когато искате да се движи.

    Когато държите мишката, както е показано на снимката всички бутони се достигат лесно с помощта на палеца, с изключение на горния бутон за скролиране, за които ще трябва да промените захвата леко. Четири контролни бутона, както и  левия и десния бутони са перфектно позиционирани, така че дори и след продължителна употреба на мишката ръката няма да се уморява поради неестествена позиция на тялото.

  След инсталирането на софтуера Logitech SetPoint 4.0 можете да персонализирате напълно това, което прави всеки бутон. С инсталиран софтуер е възможно да използвате жестове, да прескачате песни. При задържане на Play / Pause бутона натиснат и посока на движение на китката по посока на движение на часовниковата стрелка , ще пропуснете песен, докато ако  правите движение обратно на часовниковата стрелка  ще изберете предишната песен. Това работи в почти всяко приложение, което следи за напред / назад.  Задържането на бутона за звука и разклащане на мишката наляво и надясно, за да промените силата на звука работи безотказно, независимо от операционната система.

 • Arc Touch Mouse

  Стилна и грабваща окото, Arc Touch Mouse е повече от красиво устройство. Това е надеждна безжична свобода плюс Touch технология на Microsoft .Използвайте я почти навсякъде, дори и върху грапава повърхност дърво или килим ,благодарение на BlueTrack технология и обхват до 10 метра.

   

  Това е първата мишка, която може да променя формата си, за да бъде максимално удобна за транспортиране. И действително, основната цел на Arc Touch е да бъде сред най-практичните на пазара.

   

  В най-едрата си част мишката е с дебелина едва 15мм като се свива, когато не я използвате и разгъва, когато я. За захранването й са небходими 2 ААА батерии, които й осигуряват безпроблемна работа за поне 6 месеца. Разбира се не липсват и сензорни технологии. Мишката се сбогува с традиционния скрол, като го замества със сензорно поле.

   

  Други сензори анализират постоянно разположението на мишката и така определят скоростта на движение на курсора, както и да помагат за успешното симулиране на скрол бутона посредством сензорната лента. Тя разполага и с 3 вградени бутона, които може да програмирате както желаете. Нуждаете се и от USB порт и Windows XP, Vista или 7.

   

  Можете да разгледате този продукт в нашия онлайн магазин тук.

4 обекта