Що е то "геймърска мишка"?


Каква е цялата тази истерия около геймърските мишки? Най-сериозните геймъри знаят, защо е толкова важно да се използва добра геймърска мишка вместо стандартна. Вярно е, че добрите геймърски мишки като цяло са по-скъпи, но повечето от нас мислят, че си струва изразходването на допълнителните "няколко" долара. Като цяло, те просто осигуряват повече комфорт, подобрен контрол на игрите, по-добра производителност, и по-голяма прецизност.

Когато играете игри, вие искате да се отличите. Вие искате напълно да сразите конкурентите. По-голямата част от популярните лазерни геймърски мишки като R.A.T. серията на Cyborg или G700 на Logitech имат много по-висока избирателна способност в сравнение с другите по-стандартни мишки. Това означава, че мишката чете повърхностите на подложката или на бюрото с по-висока честота и това прави мишката по-отзивчива. Те предлагат много по-голяма прецизност, отколкото която и да е оптична мишка. Тези инфрачервени лазерни геймърски мишки обикновено са разработени със сензорни лазерни технологии, проектирани за по-добра чувствителност. Повечето от геймърските мишки на пазара днес имат резолюция над 2000DPI. Например, Logitech G700 има разделителна способност от 2000 DPI, докато Razer DeathAdder има разделителна способност от 3500 DPI а Cyborg R.A.T. 9 предлага невероятните 5600 DPI. Освен че притежават тези страхотни характеристики, почти всички геймърски мишки са регулируеми.


Производственият процес за това ново поколение геймърски мишки е много по-различен от този за стандартните оптични мишки. Те са разработени специално с оглед състезателния характер на игрите, и много от тях имат уникални характеристики, като специални покрития за сцепление, разполагане на бутоните на места, които осигуряват комфорт и ефективност. Техните размери и тегло са внимателно проектирани, за да могат играчите да ги използват през продължителен период от време. Много от тези продукти, дори идват с тежести, характеристика която една стандартна мишка просто никога няма да има. За разлика от стандартните оптични мишки, геймърските мишки обикновено имат много повече бутони, за да предоставят допълнителен контрол и функции. Например, на R.A.T. 9 (на снимката) има допълнителни бутони и различни контроли, които могат да бъдат програмирани. Logitech G700, е мишка, която е предназначена за MMORPG и разполага с 13 бутона. Това освобождава играча от необходимостта да използва клавиатурата, и му помага да задържи вниманието си върху екрана. Това, което можем със сигурност кажем е, че геймърския потенциал на компютрите ще продължава да ни впечатлява с нови авангардни технологични решения.


Коментирай