Razer Naga Hex Gaming Mouse

 

В света на геймърските периферни устройства различните производители са се насочили към направата на мишка, която да е еднакво удобна за всички игри и всички геймъри. RAZER гледат въпроса от другата страна – те знаят, че всяка игра е специфична и изисква определени функции.

RAZER Naga е насочена към играчи на MMO, други модели са подходящи за FPS игри, а брандираните модели като Star Wars се отличават както с брандирането така и с интеграцията.

Сега RAZER разширява семейството на Naga с модела Hex. Той разполага с ново оформление на бутона за палеца, с механичи превключватели, който е насочен към MOBA и екшън RPG играчите.

Пакет на Razer Naga Hex 

Кутията на мишката не се различава много по стил от останалите от семейството. На предната част имаме хубава снимка на мишката, както и някои спецификации.

Кутията се отваря като книга, така че можем да видим някои допълнителни детайли от вътрешната страна, заедно със самата мишка, покрити с прозрачна пластмаса.

В комплекта имаме още документация, стикери и сменям гумен бутон за лявата страна на мишката. На гърба има по-голяма снимка на мишката, с описание на основните и компоненти.

Razer Naga Hex

Самият дизайн е същия, както на цялата фамилия на Razer Naga – горната повърхност е отново от висококачествена черна лъскава пластмаса със същите зелени вълни, които светят заедно със скрол бутона.

Размерите на мишката са 116x70x46mm, тежината е около 134 грама.

В лявата страна на мишката имаме основната характеристика за този модел,а именно 6 бутона. Всеки от тях замества бутоните 1,2,3,4,5,6 на клавиатурата,а в средата е гуменият сменям бутон.

От дясната страна имаме удобна контурна повърхност, където пръстите си отпочиват. В средата на предната част излиза оплетката на USB кабела, който завършва с позлатен конектор. Около кабела виждаме ясно и извитите ляв и десен бутон, скролера, а зад него два програмируеми бутона, които стандартно работят като “back” и “forward” бутони.

В долната част на мишката можем да видим нещата, които се случват там – първо забелязваме петте крачета, които ни осигуряват гарантирано гладко плъзгане. В центъра имаме бутон, чрез който може да сменяте функционалността на бутоните от лявата страна – дали да показват числата от 1 до 6 или бутони 1-6. До него се намира лазерният сензор, който на този модел е 3.5G, 5600 dpi с 1000 Hz ultrapoling и време за реакция 1ms.

Може да забележим,че външният вид е същият, както при другите модели на Naga, както и същите материали на изработка. Приличното тегло означава,че чувствате мишката стабилна, крачетата се усещат добре, дори и при игра на по-твърда подложка. Най-важният аспект са страничните бутони – натискането им е лесно, удобно е за пръста, както и добре премислената им функция. Бутоните са здрави, направени за поне 10 милиона кликвания живот, както и 250 натискания в минута, което трябва да отговори на нуждите на всеки геймър. Ако можехме да променим местоположението на нещо – бихме го направили на двата бутона зад скрола – “back” и “forward” – може би щяхме да ги преместим, защото не са много удобни на мястото, където са в момента. Освен това бутона за палеца може да се направи малко по-голям, защото с тези бутони около него не сме застраховани от погрешно натискане.

По отношение на софтуера - Synapse 2.0 продължава да впечатлява. Може би няма да харесате онлайн функционалността, но програмата е интуитивна и “отзивчива”, които са основните аспекти, които са важни. Факта, че съчетава множество периферни устройства в един интерфейс трябва да бъде отбелязан като допълнителен бонус.

Мишката се държи страхотно по време на игра и предполагаме,че няма да имате забележки. Hex се движи добре и предлага точност и бързина, в зависимост от сценария на играта.

Коментирай